صبر یعنی خویشتن داری، مقاومت در برابر سختی ها، صبر به معنای دیگر یعنی بالا بردن آستانه تحمل روحی در برابر سختی.
یعنی این که در برابر سختی های کار و زندگی زود واکنش نشان ندهد، کار را کنار نگذارد و در برخوردهای شخصی خود به جای تندی خویشتن دار باشد و با صبوری و آرامش و تامل پاسخگو باشد و به اصطلاح خودش را نبازد.
بدون صبر و بردباری انسان نمی تواند به خوبی از عهده اداره امور مربوطه برآید، در اهمیت صبر خداوند متعال نیز در سوره مبارک عصر
توصیه به صبر نمودند.
هر چند همه ما میدانيم صبر و بردباری مفيد و جز لاينفك زندگی است، اما برخی از ما اهمیت زیادی به قدرت صبر نمی دهیم. صبر و استقامت كليد هر مشكلي در زندگي است كه امروزه بايد به آن به عنوان يك مهارت مهم در زندگي و سازمان توجه كرد.
هر چقدر در رسیدن به اهداف و چشم اندازهای سازمان و رشد فردی صبر و شکیبایی داشته و تلاش بیشتر داشته باشیم رشد بیشتری خواهیم داشت. اگر هر کدام از ما مهارت صبر و شکیبایی را یاد بگیریم، باعث میشود چه در توسعه فردی و یا سازمانی مقتدر عمل کنیم.
فردی که صبر را درک میکند به هماهنگی درونی با خودش میرسد، کارها را شتاب زده و سَرسَری انجام نمی دهد بلکه سعی می کند کار را درست و با حوصله و با کیفیت انجام دهد وقتی کار با حوصله و دقت انجام شود در سازمان ها ضایعات پایین می آید ،کیفیت کار بهتر می شود و رضایتمندی مشتریان را نیز به دنبال خواهد داشت. همچنین صبور بودن در هنگام تصمیم گیریها، احتمال بروز خطا را کاهش داده و شانس موفقیت را نیز افزایش می دهد.
بنابراین صبر و بردباری ،کلید پیروزی همه موفقیت ها و تحمل در برابر مشکلات است و موفقیت انسان و سازمان های ناشکیبا محال است.
برای رسیدن به قله رفیع موفقیت و در سازمان برای تولید بهتر و با کیفیت، نیاز داریم که صبور و خویشتن دار باشیم. در غیر این صورت شتاب زندگی و نداشتن صبر ثمره ای جز کار بی کیفیت ، استرس، افزایش ضایعات و خرابی به دنبال نخواهد داشت.
عنصر کلیدی صبر باعث می شود در هر جا و کاری که باشیم، انجام کارهای حساس و کلیدی با بهترین عملکرد و موفقیت و رضایت بیشتر صورت پذیرد.
هر فردی در زندگی فردی و یا در سازمان خود به طور حتم در معرض پیش آمد و ناگواری هایی، از جمله تحریم ، موانع و سختی هایی قرار می گیرد، میزان و وسعت این سختی تابع فرهنگ سازمانی و گستردگی آن خواهد بود. بنابراین در هر شغل و جایگاهی که باشیم باید با داشتن عنصر کلیدی صبر بدون خستگی و نا امیدی، با اعتماد بنفس و خویشتن داری و اتکال به حضرت باریتعالی با دور اندیشی و چاره اندیشی رفع مشکل نماید.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA