به وبگاه شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران خوش آمدید،برای کسب اطلاعات بیشتر از آخرین محصولات ما، با کارشناسان واحد بازار یابی و فروش 02144985910 در تماس باشید.

 

ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
عنوان

تماس با کارشناسان

صفحه اصلی > صفحه اصلی 
تقویم

 

تماس با ما

 

اخبار > چگونه در تابستان قبض برق را مدیریت نماییم


  چاپ        ارسال به دوست

آموزش

چگونه در تابستان قبض برق را مدیریت نماییم

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA

  با مدیریت بهینه مصرف و همراهی مردم سطح مصرف کاهش یافته و تعادل در تولید و مصرف برق ایجاد می شود و می‌توانیم از خاموشی‌های تابستان و خسارات احتمالی قطعی برق نیزعبور کنیم.

طبق آمارها مصرف برق خانگی در ایران ۲.۵ برابر استاندارد جهانی است؛ یعنی ۳۷ درصد از انرژی در بخش خانگی و تجاری کشور مصرف می‌شود. در این میان ۹۰ درصد مصرف برق خانگی به سه وسیله الکتریکی پرکاربرد اختصاص داشته و می‌توان با استفاده صحیح از این لوازم، مصرف برق و به‌ تبع آن هزینه قبوض را به میزان قابل‌توجهی کاهش داد.  یخچال و فریزر به تنهایی ۳۵ درصد، کولر ۳۵ درصد و روشنایی ۱۵ تا ۲۰ درصد مصرف برق خانگی را به خود اختصاص می‌دهند.

بنابر برخی آمارها بخش خانگی، تجاری، اداری و عمومی کشور بیش از ۵۰ درصد برق تولیدی کشور را به خود اختصاص می‌دهند و این در حالی است که در کشورهای پیشرفته، بخش عمده مصرف برق به بخش مولد یعنی تولید و صنعت اختصاص می‌یابد و صرف به حرکت درآمدن چرخ‌های اقتصاد و تولید ناخالص داخلی کشورها می‌شود در ادامه با راهکارهای مدیریت قبض برق آشنا می شویم، تا با فرهنگ سازی و مدیریت مصرف برق بتوانیم سهمی در مدیریت قبض برق و همچنین کاهش مصرف برق داشته باشیم .

 

راهکارهای مدیریت قبض برق

1- کاهش باز و بسته نمودن درب یخچال: باز و بسته کردن مکرر درب یخچال و فریزر موجب افزایش ۱۰ کیلووات ساعت مصرف برق و افزایش هزینه برق مصرفی می شود.

2- تعویض لاستیک درب یخچال: خراب بودن لاستیک درب یخچال و فریزر موجب افزایش ۲۰ درصدی انرژی مصرفی و هزینه‌برق خانواده می‌شود.

3- کنار هم نگذاشتن ظروف در یخچال: از کنار هم چیدن و چسباندن ظروف و مواد غذایی در داخل یخچال و فریزر خودداری کنید، چراکه این کار گردش هوا را در این وسایل دچار اختلال کرده و سبب افزایش مصرف برق می‌شود.

4- از قرار دادن ظروف غذای گرم در یخچال خودداری کنید. برفک یخچال را به‌طور مرتب تمیز کنید، زیرا بار ضخامت برفک به میزان ۵ میلی‌متر، مصرف انرژی را بالا می‌برد.

5-رعایت فاصله یخچال از دیوار: به‌منظور تهویه هوا در اطراف یخچال و فریزر سعی کنید که فاصله مناسب (۱۰ سانتی‌متری) از دیوارها حفظ شود که این کار موجب کاهش مصرف برق به میزان ۵ کیلووات ساعت در یک ماه می‌شود.

6-  سرویس و نگهداری کولر: سرویس منظم و دوره‌ای کولر، شستشو و تعویض به‌موقع پوشال‌های آن، علاوه بر کاهش مصرف انرژی، باعث افزایش طول عمر دستگاه شده و از نظر اقتصادی نیز به‌صرفه است.

7-  جدا کردن لوازم برقی از برق: اگر از لوازم صوتی و تصویری استفاده نمی‌کنید آنها را در حالت استندبای (آماده به کار) قرار ندهید و برق آنها را کلاً قطع کنید.

8- استفاده از دور کند کولر: استفاده از دور کند کولرهای آبی تا 40 درصد در مصرف برق کولر صرفه جویی می کند.

9- نصب سایه بان کولر: بانصب سایه بان برروی کولر، ضمن کاهش مصرف برق هوای خنک تر و بهتری استفاه می کنیم.

10 عایق کاری کانال کولر: با عایق کاری کانال کولر ضمن افزایش کارایی کولر آبی و روغن کاری یاتاقان کولر باعث کارکرد بهتر و کاهش هزینه برق مصرفی می شود .

11-  تنظیم کولر گازی: با تنظیم کولرهای گازی روی 25 درجه و بالاتر بیش از 20 درصد در مصرف برق کولر صرفه جویی می شود.

12-  کولر اضافی: خاموش کردن یکی از کولر های گازی در منزل موجب کاهش 30 درصدی مصرف برق خانوار می شود.

13- استفاده از پنکه: کولر گازی بیش از 20 برابر پنکه برق مصرف می کند.

14- استفاده از لامپ کم مصرف: استفاده از لامپ های کم مصرف نسبت به لامپ های دیگرباعث کاهش مصرف حداقل 60 درصدی انرژی خواهد شد. پس اگر ممکن است همین امروز لامپ های خود را  به کم مصرف تغییر دهید.

15-نور خورشید: استفاده از نور خورشید در هنگام روز و عدم استفاده از لامپ الکتریکی باعث 20 درصد کاهش انرژی مصرفی می شود 16

16- ترک منزل : پس از ترک منزل چراغ ها را خاموش کنید .

17- لامپ لوستر: تا حدی که می توانید تعداد لامپ های لوستررا کاهش دهید.

18- مدیریت استفاده از جاروبرقی: جاروبرقی یکی از پر مصرف ترین وسایل خانه است که مصرف آن معمولا بیش از 1000 وات است به همین منظور ترجیحا استفاده از جاروبرقی را به  روزهای تعطیل موکول کنید.

19 – اتوی لباس: اتو کاری لباس را به ساعات اولیه صبح  یا ساعات پایانی شب موکول کنید. در این ساعت تعرفه برق در پایین ترین میزان است و فشاری به وسایل وارد نمی شود . 

 

 منبع : راهکارهای مصرف بهینه برق در بخش خانگی شرکت توانیر

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


١٢:٢٢ - سه شنبه ٢١ تير ١٤٠١    /    شماره : ١٥٣٦    /    تعداد نمایش : ٢٣٨



خروج




روزنه

 

گاه شمار و رویداد ها

شنبه ٢٠ خرداد ١٤٠٢
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 594843
 بازدید امروز : 740
 کل بازدید : 3493750
 بازدیدکنندگان آنلاين : 4
 زمان بازدید : 0/1563
عنوان


عنوان

 

بایگانی دیجیتالی