چشم انداز
استانداردهای بینالمللی در روند توسعه جهانی، کنترل تضمین کیفیت محصول را با رعایت شاخصهای کیفیت، سرعت و سهولت، ارزانی و در نهایت کسب اعتماد و رضایت مشتری و افزایش سود دهی شرکت، شیوههای زیر را راهبری مینماید: 1. ایجاد کمیته مرکزی «تحقیق و توسعه» (R&D) و زیر کمیتههای علمی – پژوهشی؛ 2. ایجاد مدیریت مشارکتی با تشکیل کمیتههای اجرایی- کارشناسی؛ 3. تشکیل کمیته مرکزی ISO و زیر کمیتههای نظارتی آن در بخشهای مختلف؛ 4. تقویت مدیریت منابع انسانی (اصلاح فرآیند جذب، نگهداشت، ارزشیابی عملکرد، ارتقاء و ... نیروی انسانی)؛ 5. تقویت مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی (مرکز پژوهش و اطلاع رسانی)؛ 6. تقویت و توسعه IT و افزایش امکانات و دانش دیجیتال در شرکت.
1. کمیته مرکزی «تحقیق و توسعه»(R&D) و زیر کمیتههای علمی – پژوهشی به منظور برنامهریزی استراتژیک در حوزه سختافزار (ماشینآلات و تجهیزات) و پیشبینی اقتصادی در تولید محصولات در زمان حال و آینده، در ک موقعیتهای بحرانی و مدیریت آن، ارائه مدلهای مختلف آماری از روند رو به توسعه شرکت و تجزیه و تحلیل آمار برای تصمیمگیری، مطالعه در مورد بهبود روشهای فرایند تولید، انتقال دانش فنی و بهرهمندی از فناوری نوین صنعت چاپ در دنیا، گردآوری و ارزیابی تازهترین یافتههای علمی و فنی در رابطه با ماشینآلات و دستگاههای پیش از چاپ، چاپ و پس از چاپ، مشاوره با کارشناسان خارجی و داخلی خبره، پیرامون افزایش ضرایب امنیتی در ارواق بهادار و اشکال متنوع چاپی، به تناسب شرایط جهانی، کمیته مرکزی «تحقیق و توسعه» (R&D) با همیاری و همفکری زیر کمیتههای علمی – پژوهشی خود، به صورت سیستمی، ایفای نقش مینماید.
2. ایجاد مدیریت مشارکتی با تشکیل کمیتههای اجرایی – کارشناسی سیستم مدیریت مشارکتی در حقیقت بر این اساس استوار است که مدیریت در اختیار و قدرت برای تصمیمگیری با تمامی کارکنان و زیر دستان، سهیم و شریک میشود و زیردستان نیز با مدیران خود به عنوان رهبران گروه و نه فرماندهان بلامنازع، براستی همکاری و همفکری میکنند تا در زمینههای گوناگون، تصمیمات مناسب و مفید گرفته شود. این روش مدیریت که به وسیله مکتب سیستمها و منابع انسانی، مطرح و پیشنهاد میشود، در واقع، «منابع انسانی» را کلید و منبع اصلی حل و فصل تمام امور در شرکتها میدانند و کار مدیران را به عنوان یک کاتالیزور و عامل تسهیل کننده برای شکوفایی تواناییها و استعدادهای کارکنان میشناسد. بر این اساس، شرکت در حوزههای زیر، بیش از بیست کمیته اجرایی- کارشناسی تشکیل داده است: برنامهریزی استراتژیک (کمیته بهرهوری و تحقیق و توسعه (R&D) و ارتباط با موسسات خارجی)؛ مدیریت منابع انسانی (کمیتههای گزینش، آموزش و کار و دانش، ارزشیابی، طبقهبندی مشاغل و IT)؛ مدیریت کیفیت (کمیته مدیریت کیفیت یا ISO)؛ مدیریت هماهنگی عملیات (کمیتههای برنامهریزی، بازاریابی و فروش، ارواق بهادار ريال حفاظت و کنترل، تدارکات مواد اولیه و انبار، تربیت بدنی و معاملات)؛ مدیریت فنی و ایمنی (کمیته فنی و ایمنی)؛ مدیریت اطلاع رسانی (کمیته اطلاعرسانی و تبلیغات)؛ مدیریت رفاهی (کمیتههای تعاونی مصرف، تعاونی مسکن، وام و بهداشت)؛ مدیریت مالی (کمیته های بودجه، وام و بازرسی داخلی و ادواری)؛
3. تشکیل کمیته مرکزی ISO و زیر کمیتههای نظارتی آن در جهان امروز، تقاضای محصولات و خدمات ارائه شده توسط سازمانهای صنعتی، تجاری و خدماتی رو به فزونی نهاده و توقع مشتریان، به ویژه در زمینه کیفیت و استانداردسازی محصولات افزایش یافته است. شرکت برای حفظ موقعیت رقابتی و توان ادامه حیات اقتصادی، به سیستمهایی نیازمند است که هر روز، موثرتر و کاراتر شود تا به بهبود کیفیت و افزایش رضایت مشتری و ارتقای بهرهوری در شرکت منجر شود. به همین منظور، کمیته مرکزی ISO برای استقرار بهبود مستمر در فرایند تولید و افزایش کیفیت جامع و فراگیر در همه اجزای سیستم، برای جلب رضایت مشتری، بر مفهوم «بازار محوری» تاکید میورزد. در این مفهوم، تمرکز بر رضایت مشتری است. لازمه استقرار جامع استانداردها و مدیریت کیفیت فراگیر، ایفای نقش مناسب تمام کارکنان و مدیران و رعایت الزامات ذهنی و فناوری منطبق بر مهارتهای حرفهای و نگرشهای علمی آنان است. طبیعی است علاوه بر تعهد و علاقهمندی سطوح مدیریتی؛ ISO و استقرار سیستم کیفیت، وجود انگیزش لازم در کارکنان و کنترل روشن و مستمر بر نحوه عملکرد آنان و افزایش تعهد همه بخشها به استانداردها و خطمشی کیفیت، ضروری است. در این راستا، کنترل کیفیت و ایجاد سیستم کنترل کیفی آماری که قادر به کنترل ورودیها، فرایند تولید و خروجیها باشد، ارزیابی کیفی مواد اولیه داخلی و خارجی، تشکیل فضای مناسب آزمایشگاهی و تهیه مستندات قوی، مکتوب و ماندگار و قابل رجوع برای کیفیت مواد و محصولات نسبت به زمان و ارائه گواهینامه معتبر برای محصولات، استقرار استانداردهای بینالمللی ISO 9002:2000 و بازنگری سیستم کیفیت در دورههای زمانی چهار ماهه، حرکت به سمت استقرار نظام مدیریت جامع (T.Q.M) و ایجا شرایط برای بهبود دائمی و توسعه پایدار، از دغدغههای جدی مدیریت شرکت میباشد.
4. تقویت مدیریت منابع انسانی (اصلاح فرایند جذب، نگهداشت، ارزشیابی، ارتقا و ...) لازمه افزایش بهرهوری و توسعه کیفیت در شرکت، بهینهسازی و مدیریت مطلوب منابع انسانی است. در این راستا، شرکت با تشکیل کمیته گزینش در مرحله جذب، تقویت بخش آموزش در مرحله نگهداشت و ارتقای دانش و مهارت های فنی و علمی کارکنان به تناسب توسعه فناوری، بازنگری در شیوهنامه ارزشیابی عملکرد کارکنان و طرح طبقهبندی و اصلاح سیستم نیروی انسانی طی برنامه کوتاه مدت و اصلاح اساسی زیر ساخت منابع انسانی با تجدید نظر در «طراحی ساختار شرکت» با رعایت تناسب تواناییهای علمی و فنی کارکنان با سطح انتظارات شغلی در چاپخانه استاندارد و تحولات فناورانه در سطح جهان طی برنامه میان مدت و بلند مدت میباشد.
5. تقویت مدیریت ارتباطات و اطلاعات (مرکز پژوهش و اطلاعرسانی) روند تحولات صنعت چاپ و فناوری در حوزه علوم ارتباطات و اطلاعات در سطح جهان، به طور روزافزون بر دامنه گستره و تنوع نیازها و انتظارات مشتریان افزوده است. این مسأله، بیانگر ضرورت و اهمیت فعالیتهای روشمند و جامع اطلاع رسانی در کنار فعالیتهای تولیدی و صنعتی است. به منظور ایجاد نظام جامع «بانک اطلاعات مدارک و اسناد» و بهبود روشهای اطلاعرسانی فعالیتهای شرکت، مرکز پژوهش و اطلاعرسانی تأسیس شده است. در این مرکز، علاوه بر ارائه خدمات اطلاعرسانی از طریق منابع و مدارک (مکتوب و غیر مکتوب) به مدیران، سرپرستان و ...، کلیه مدارک نوشتاری و دیداری، شنیداری، گردآوری، بایگانی و طبقهبندی شده است و با موضوع بندیهای مشخص، در قالب «بانک اطلاعات الکترونیکی»، قابل استفاده میباشد. در ضمن، تولید نشریه آموزشی و اطلاع رسانی «راه توسعه» برای مدیران و سرپرستان نظارت بر نحوه تبلیغات محیطی، برگزاری جلسات و نشستهای عمومی و تخصصی کارکنان، پشتیبانی و به روز رسانی اطلاعات سایت شرکت www.bmipco.ir و ... از جمله فعالیتهای اجرایی این مرکز است.
6. تقویت و توسعه IT و افزایش امکانات و دانش دیجیتال در شرکت توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات، ضرورت انکار ناپذیر امروز جوامع است. این پدیده، نقش موثری در توسعه کمی و کیفی عملکرد شرکت خواهد داشت. بدیهی است شرکت با تأمین امکانات و نیروی انسانی مورد نیاز و تجهیز به سختافزار و نرمافزار مناسب، قادر خواهد بود در توسعه کاربرد IT در فرایند عملیات (امور برنامهریزی تولید، فنی و ایمنی و...) و نیز افزایش دسترسی به منابع اطلاعاتی و نظاممند ساختن سیستم مدیریتی از طریق شبکهسازی اطلاعات، و تسهیل و تسریع در روابط اداری (اتوماسیون اداری)، استفاده از نظرات مشتریان از طریق پست الکترونیکی (E-Mail)، بهرهمندی از تجارت و یافتههای علمی- فنی سایر مراکز چاپ در جهان از طریق اینترنت و ...، اقدامات شایستهای در این حوزه انجام دهد. |